Terapi og coaching med dyr

Terapi og coaching med dyr

At dyr kan berøre mennesker på et dypt plan, er det vel ingen som tviler på. De er våre livsfrender her på jorden. Forskning viser hvordan det å tilbringe tid sammen med dyr, bl.a. senker blodtrykket, og motvirker depresjon.

Jeg har tilgang til tre vakre dyr, en hund og to hester, som på hver sin måte kan hjelpe deg, utfordre deg, og støtte deg i din prosess. Vi tilnærmer oss møtet med oss selv og dyrene gjennom konkrete øvelser, sanselighet, og nærvær.

Hestene befinner seg for tiden på Nordre Tangen gård, i Sørkedalen.

Waleska

Waleska er en 17 år gammel araberhest, med et hjerte av gull. Hun er svært var og følsom, og merker raskt hvordan du har det. Hun elsker mennesker, og viser stor omsorg og kjærlighet for dem hun møter. Fordi hun er den vennlige sjelen hun er, egner hun seg godt som terapipartner hvis du er redd for hester, eller trenger å jobbe med frykt generelt. Hun kan vise deg vei til et hjertemøte mellom dyr og menneske. Hun egner seg også til bygging av selvtillit, da hun åpent og ærlig viser deg sin kjærlighet, uten at du trenger å prestere noe som helst.

 

Primo

Primo er 16 år gammel, og er halvsøsteren til Waleska. Hun er en angloaraber, og innehar mye kraft og viljestyrke. Hun er svært var og følsom, og viser nøyaktig hva hun føler til enhver tid. Primo kan være svært øm og kjærlig, men hun kan også være irritabel og avvisende. Hun kan teste grenser, og det er viktig å være tydelig, og sette seg i respekt for henne på en vennlig, men bestemt måte. Primo er en ypperlig læremester når det gjelder å jobbe med avvisning, grensesetting, frykt, tillit, åpenhet, nærvær og respekt. Og viser du henne respekt og vennlighet blir hun din venn for alltid!

 

Loke

Loke er en ung Whippet. Han er full av energi og livsglede, som smitter over på dem rundt. Han elsker mennesker og er svært leken, hengiven og følsom. Har du en god dag, eller en dårlig dag, vil Loke være der med sin inderlighet, og akseptere deg akkurat som du er - så lenge du møter ham med respekt. Loke egner seg til å jobbe med det å gi og motta varme og kjærlighet fra et annet levende vesen. Han kan også utfordre deg i forhold til egne grenser. Loke kan gi deg bøttevis med kjærlighet og humor, og han kan inspirere deg til å sanse og leve mer i nuet. Han inviterer oss til kjenne på lek og glede - og, han kan være en sann venn.